Kundeservice 86 96 61 11
Trustpilot
Gratis fragt • Ekspres-levering • Ingen gebyrer

Etablering og inspiration til gravsted

Vil du gerne sende din kære afsted med værdighed, er gravstedet et flot og meget værdigt sted at gøre lidt ekstra.
Der er mange måder at etablere et smukt gravsted på, og det er vigtigt at du gennemtænker og skitserer den måde du ønsker at etablere det på, inden du går i gang.

Er der evt. elementer hvorpå man kan drage paralleller fra den afdødes liv så som planter, buske, mønstre, farver, sten eller noget helt fjerde.

Først og fremmest skal du kende størrelsen på gravstedet, for at finde ud af, hvad der er plads til på gravstedet.

Her tager vi udgangspunkt i det visuelle med forskellige typer af sten, mønstre og farver.

Hvilken typer af sten / ral bruger man på et gravsted?

Som grundregel anbefaler vi mindre, da disse er de smukkeste til et gravsted, og dernæst de nemmeste sten at rive i.

Som en rød tråd i valget til et gravsted, kan være hvilken person og hvilken type denne person var, der sætter en guideline for, hvilken stentype man vælger. Når man er ovre i danske natursten findes der forskellige kvaliteter og farver. Der er følgende typer der passer til gravsteder:

 1. Perlesten 4-8 mm. der har lidt forskellige nuancer i sig. Den har primært brunligt / gullige farver i sig med lidt hvide sten. Det er en flot afbalanceret sten der er nem at rive i. Denne stentype vil være god til en rummelig personlighed.
 2. Sø-perler 4-8 mm. er en mere varm stentype, der er utrolig smuk, og som er nem at arbejde med. Denne stentype vil match godt til et varmt menneske, med et højt humør.
 3. Slots-perler 4-8 mm. er en flot blanding af blålige, sorte og hvide sten, der giver en meget smuk harmoni. Derfor vil stenene passe godt til en meget harmonisk personlighed.
 4. Hvide-perlesten 4-8 mm. er med overvejende hvide sten og giver en stemning af håb. På den måde passer stenene godt til en personlighed med masser af håb og drømme.

Dernæst bliver det mere og mere moderne at bruge granitskærver på gravsteder, der findes i mange farver. Vi anbefaler skærverne i størrelserne 5-8 mm. eller 8-11 mm. Disse er perfekte til gravsteder.

Eksempler på gravsteder

Vi har været med til at etablere forskellige gravsteder, og har her som inspiration et par smukke gravsteder:

Gravsted 1

 1. Bagved gravstenene er der lagt en række brugte nordiske brosten.
 2. Selve gravstenene er af bornholmsk kvalitet og kommer fra bruddet Moseløkke.
 3. Stenene der omkranser gravstenen og som går igennem som afgrænsning for stien er lavet af brugte nordiske chaussesten.
 4. De mindre sten der ligger i stien er Sø-perler 4-8 mm.
 5. Til venstre er der lavet en bænk i Moseløkke granit, som står på en belægning lavet af pigsten 60-80 mm.
 6. Til sidst er der lagt trædesten, som er lavet i svensk granit.
Hvordan laver man et smukt gravsted - Hos Maxibag hjælper vi med at finde de rigtige sten. Se eksempel.

Gravsted 2

 1. Gravstenen er lavet i svensk bohus granit.
 2. stenkanten / stenafgrænsningen der går fra venstre til højre side på gravstedet oppe ved gravstenen er lavet med brugte nordiske chaussesten. Det samme er hjertet i midten af gravstedet lavet af.
 3. Der er brugte rød/sorte granitskærver i størrelsen 5-8 mm. i det store areal foran gravstenen med ral og i hjertet er bruge den sorte granitskærver 5-8 mm. Dernæst er vingerne på venstre og højre side af gravstenen ligeledes lavet i sorte granitskærver 5-8 mm.
Inspiration til etablering af gravsted. Find de rigtige sten og granitskærver hos Maxibag.dk

Dette er to eksempler på hvordan et smukt gravsted kan etableres, og vi vil rigtig gerne have fremsendt andre smukke inspirationsbilleder, som du er meget velkommen til at sende til os.